Možda delimično zbog svog raznolikog spektra boja i stilova, a delom zbog svoje izdržljivosti, nije ni čudo što tepih ostaje jedan od najomiljenijih tipova podova. Njegove prednosti su brojne i kao rezultat toga, milioni ljudi nastavljaju da biraju tepih na godišnjem nivou.

Postoje neki koraci koje možete preduzeti kako biste osigurali da Vaš tepih zadrži svež i čist izgled.

Očistite obuću
Ovo može izgledati kao standardan i očigledan savet, ali ipak ga vredi zapamtiti jer prljava obuća mogu zaista uništiti novi tepih. U najboljem slučaju, trebalo bi da zamolite goste da skinu svoje prljave cipele na glavnim vratima ili se barem pobrinite da obrišu đonove cipela.

Predlažemo da se pobrinete da imate kvalitetne prostirke na svim ulazima u Vaš dom jer će to pomoći da Vaše cipele i tepih budu čisti.

Usisavajte redovno
Postoje brojni načini na koje prljavština i blato mogu da se ušunjaju čak i u najčistiji dom, pa je važno da redovno usisavate svoju kuću. Ovo će Vam pomoći da sprečiće nakupljanje prljavštine i prašine.

U idealnom slučaju, predlažemo da radite brzo čišćenje najmanje 2-3 puta nedeljno i verujte nam, to će dugoročno promeniti svet.

Zaštita tepiha
Iako je čišćenje Vašeg tepiha bitan i neophodan korak, takođe Vam predlažemo da odvojite vreme da budete proaktivni u brizi o svom tepihu. Predlažemo ulaganje u vrhunski zaštitni sprej. Međutim, pre nego što počnete da koristite sprej kao deo Vašeg procesa, proverite da li ste ga prvo testirali na maloj površini, jer će to obezbediti da ne zatamni ili promeni boju samog tepiha.

Brisanje fleka
Kada primetite mrlju ili trag na svom tepihu, odmah preduzmete radnju da je uklonite i ne dozvolite da se predugo slegne. Iako Vam uvek savetujemo da ostanete mirni, uverite se da delujete što je pre moguće.

Ako je mrlja i dalje mokra, pažljivo obrišite područje i ni po koju cenu ga ne trljajte. Verujte nam, znamo da ovo može biti veoma primamljivo, ali bi dugoročno moglo da izazove dodatnu štetu.

Pozovite profesionalca
Čak i ako se zaista dobro brinete o svom tepihu, s vremena na vreme, predlažemo da investirate u profesionalno čišćenje i pranje tepiha. Ovo će Vam omogućiti da budete sigurni da će Vaš tepih da izgleda novo što je duže moguće.

Kako biste saznali više o uslugama čišćenja tepiha, pozovite nas na broj 065 333 2 555.

065 333 2 555