Tepih Servis Andric

TEPIH SERVIS ANDRIC BEOGRAD PROFESIONALNI TEPIH SERVIS 065/333 2 555 069/333 2 555 pozovite nas

Menu
Masinsko dubinsko pranje sa ispiranjem centrifugom

Mašinsko pranje tepiha u nasem tepih servisu se vrsi mašinama koje su poslednje generacije – automatizovanim sistemom doziraju neophodnu kolicinu sampona i sredstava za uklanjanje fleka na Vasem tepihu, a zatim pomocu senzora podesavaju nivo cetki za pranje tepiha u skladu sa vrstom i debljinom tepiha u zavisnosti od vrste tepiha odredjuje se pritisak ali i mekoca vlakana cetke koju koristimo za pranje tepiha.

Prva faza rada mašine je ispiranje koje se odvija na malom broju obrtaja (od 250-320 o/min) gde se voda ubacuje u bubanj preko dizni koje se nalaze i sa prednje i sa zadnje strane bubnja. Na ovaj način svaka kap vode koja uđe u mašinu, da bi izašla napolje, mora da prođe kroz tepih i pri tome sa sobom iznosi svu prljavštinu. To je izuzetno bitno s obzirom da nam omogućava da bilo koji tepih isperemo bukvalno do bistre vode i to sa mnogo manjom količinom vode nego na bilo koji drugi način. U zavisnosti od zaprljanosti i vrste tepiha, ispiranje traje od 1 do 2,5 minuta.

Onog momenta, kada se tepih ispere dovoljno, voda se gasi i povećava se brzina na 1200 o/min. Tada nastupa druga faza rada mašine – ceđenje vode. Ceđenje traje, u zavisnosti od vrste tepiha, do 2 minuta (za vunene tepihe). Procenat vlage koja ostaje u tepihu je izuzetno mali, od 5-8%, što je količina koja teško može da se oseti na dodir

Call Now Button