Oduvek su tepisi bitan deo enterijera, oni utiču na toplinu i celokupan ambijent doma. Nekada ne možemo da pretpostavimo koliko je tepih prljav, jer na prvi pogled to ne izgleda tako.

Dodatni problem jeste što prljav tepih menja izgled doma, a to je, nažalost, zanemareno.

Najveći razlog za dubinsko pranje tepiha jeste zdravlje osoba koje borave u tom domu. Teško je uočiti kada je pravo vreme za dubinsko pranje tepiha, odnosno kada je tepihu pranje neophodno.

Postoje određeni znakovi koji ukazuju da je potrebno dubinsko pranje tepiha. Ti znakovi su:

Tepih je prljav i to se primećuje
Jednostavno, najuočljiviji znakovi da je tepihu potrebno dubinsko pranje jesu mrlje i prljavština, koje nastaju svakodnevnim ispuštanjem određene hrane, napitaka i slično.

To su normalne i svakodnevne nezgode koje, ukoliko, ne uočimo odmah (a često su neupečatljive) ulaze duboko u tepih, što je kasnije teško očistiti ručno.

Neprijatan miris koji odlazi iz tepiha
Tepih koji duže vreme nije bio na čišćenju može stvarati neprijatan miris koji se širi po domu. Nekada ne možemo osetiti to odmah, međutim, miris je prvo što se uoči kada se uđe u neku prostoriju.

Takođe, ručno pranje određenim hemikalijama će navlažiti tepih, što može dalje uzrokovati pojavu gljivica koje se mogu širiti i negativno uticati na zdravlje ukućana.

Neprijatan miris iz tepiha je siguran znak da mu je potrebno dubinsko pranje odmah.

Kućni ljubimci u domu
Ukućani, bilo da su odrasle osobe ili deca, redovno prljaju tepih i to je neizbežno. Međutim, ukoliko i kućni ljubimac provodi vreme u zatvorenom prostoru, neophodno je redovno pranje tepiha.

Verujemo da su svi kućni ljubimci dresirani, naročito ako žive u zatvorenom prostoru. Ipak oni tu provode dosta vremena i može se desiti da njihov urin ili bakterije, koje su prikupili napolju, završe duboko u tepihu.

Dubinsko pranje tepiha je potrebno, odnosno neopodno, da bi smo sačuvali zdravlje, svežinu, sjaj, boju i uredan izgled tepiha, sačuvali ga od preranog propadanja i uživali u zamišljenom i toplom ambijentu doma.

Tepih servis Andrić nudi uslugu dubinskog pranja tepiha, uređajima visokog kvaliteta uz garantovanu bezbednost.

Ako ste zainteresovani za čišćenje tepiha u Tepih servisu Andrić, pozovite nas na broj 065 333 2 555. Radujemo se što ćemo Vam pomoći da Vaš tepih izgleda sjajno kao prvog dana.

065 333 2 555