Tepisi ulepšavaju prostorije. Međutim, oni takođe mogu da apsorbuju velike količine prljavštine, plesni, bakterija i još mnogo toga. Čak i ako tepih deluje čisto, pod površinom su najverovatnije prljavi. Srećom, mašine za čišćenje tepiha olakšavaju da područje izgleda besprekorno i kao novo. Evo kratkog vodiča koji će Vam pružiti sve što treba da znate o mašinama za čišćenje tepiha.

Šta je tačno mašinsko pranje tepiha
Mašine za čišćenje tepiha imaju nekoliko delova, uključujući čistač, ekstraktor ili šampon. Dizajnirani su da uklone prljavštinu i mrlje koje se duboko utisnu u Vaš tepih. Opšti postupak započinje tako što se tepih prethodno obradi rastvorom za čišćenje i pusti da se stoji oko petnaest minuta.
Nakon toga, tehničar iz tima za mašinsko pranje tepiha će pumpati vodu na tepih, dok istovremeno sapun i prljavu vodu izvlači specijalni usisivač.

Vrste mašina za čišćenje tepiha
Na tržištu postoji širok spektar mašina za čišćenje tepiha koji se pod različitim nazivima. Najčešći koji Vam je verovatno poznat su „parni čistači“, koji tokom svog procesa koriste paru. Međutim, ova mašina je neučinkovita u dubinskom čišćenju tepiha, pa ćete želeti da potražite sredstvo za čišćenje sa istinskim karakteristikama pranja i usisavanja.

Koliko traje proces?
Danas su mašine za čišćenje tepiha moćnije i efikasnije nego ikad. Mnogo je povezano sa veličinom površine koju želite da očistite. Generalno se većina ljudi odluči za delimično ili celo čišćenje kuće. Ako se za taj posao odlučite da angažujete profesionalne čistače tepiha, postupak će se obaviti mnogo brže.
Kritična stvar koju treba imati na umu je vreme sušenja. U zavisnosti od doba godine, cirkulacije vazduha u Vašem domu i vrste mašine za čišćenje tepiha koju koristite, može biti potrebno između 12-24 sata da se neko područje potpuno osuši. Zbog toga ima smisla planirati čišćenje na nekoliko dana ili biti spreman provesti dan van kuće.
Nakon toga, Vaši tepisi će izgledati sjajno, a kuća će se osećati čisto. Ako ste se odlučili za profesionalno čišćenje tepiha, oni će biti zaduženi za to da Vaši tepisi odgovaraju Vašim standardima.

Mašine za čišćenje tepiha za ugodniji dom
Korišćenje odgovarajuće mašine za čišćenje tepiha jedan je od najboljih načina da svoj dom učinite čistijim i udobnijim. Bez obzira na to, iako je većinom uređaja relativno jednostavno upravljati, postupak može biti dugotrajan, posebno za ljude koji nisu upoznati sa alatkama. U većini slučajeva je mnogo bolje posao prepustiti profesionalcima. Imaju najbolju opremu i posao mogu obaviti u deliću vremena koje bi Vam mnogo značilo.
Kontaktirajte Tepih Servis Andrić specijaliste za čišćenje tepiha danas da biste videli kako možemo da pomognemo da Vaš dom bude besprekoran.

Kako biste saznali više o uslugama čišćenja tepiha, pozovite nas na broj 065 333 2 555.

065 333 2 555