Neki vlasnici kuća, izbegavaju da biraju tamnije nijanse tepiha, jer veruju da će tamna nijansa učiniti da soba izgleda dosadno ili prljavo. Međutim, boje kao što su crna, tamnoplava, tamno zelena, bordo, pa čak i ljubičasta, postaju trend kada se biraju boje kućnih tepiha. Ove boje mogu pružiti moderan, elegantan izgled, posebno u prostorijama sa obiljem prirodnog osvetljenja.

Neke od mnogih prednosti tamne boje tepiha uključuju:

Čistiji izgled: Jedan od najvećih nedostataka izbora svetlije boje tepiha kao što je bež, svetlo plava ili krem je koliko ih je teško održavati čistima. Problem se pogoršava u prostorijama sa velikim prometom ili ako imate decu, kućne ljubimce ili spoljna ulazna vrata. Tamne boje tepiha neće tako lako pokazati prljavštinu ili mrlje kao svetle boje tepiha i zahtevaju manje posla. Nećete morati da ih usisavate i šamponirate toliko često, a potrošićete manje novca na profesionalno čišćenje.

Lakše uklapanje: Tamne boje tepiha dobro se uklapaju sa većinom nameštaja, zavesa i drugih dekorativnih karakteristika. Oni nude vizuelno privlačan kontrast ako odaberete neku od svetlijih nijansi nameštaja uobičajenih u današnjim modernim dekorskim paketima. Ako dizajnirate sobu od nule, tamnija boja može Vam dati više opcija za ukrašavanje.

Skrivanje šavova: Čak i visokokvalitetna, profesionalna ugradnja tepiha može ostaviti jedan ili dva šava gde postoje male praznine između komada tepiha. Tamnija nijansa će učiniti ove šavove manje vidljivim od svetlije boje.

Udobnost: Tamni tepisi imaju način da učine da soba bude lepša i udobnija. Ovo je atraktivna karakteristika za dnevnu sobu, porodičnu sobu, dnevni boravak ili spavaću sobu. Tamno smeđi ili zemljani tonovi imaju tendenciju da pojačaju ovaj efekat više od drugih tamnijih nijansi.

Dugovečnost: Mnogi tepisi tamnije boje sastoje se od debljih materijala za razliku od svetlijih tepiha. Shodno tome, često traju duže i može zahtevati manje održavanja da bi bili u dobrom stanju.

065 333 2 555