Tepisi čine da sobe izgledaju prijatno. Zbog pandemije Covid-19, veoma je dobro održavati dom čistim, a to uključuje i tepihe.

Tepisi mogu nakupiti razne ostatke i prašinu, što može uticati na alergičare. Na radnim mestima koja imaju tepihe, osobe sa alergijama mogu da trpe posledice.

Redovno usisavanje je neophodno za tepihe, ali samo usisavanje ne uklanja uvek grinje i plesni koje se zaglave na gomili. Profesionalno dubinsko pranje tepiha uklanja sve ostatke, bakterije, viruse i hemijske opasnosti izazvane ostacima parfema i insekticida.

Profesionalno čišćenje treba obavljati često, i što češće u jako korišćenom prostoru. Profesionalna sredstva za čišćenje tepiha koriste specijalizovane proizvode za čišćenje koji pomažu da vlakna tepiha budu netaknuta, a to može produžiti životni vek tepiha.

Temeljnim čišćenjem prvo se uklanja prašina, ostaci hrane, dlake, ljuspice kože i ostali ostaci. Nanosi se vlažni šampon pogodan za tip tepiha. To se dobro utrlja mašinom da prodre kroz ceo tepih. Konačno, tečnost i prljavština se isisavaju.

Neka domaćinstva pokušavaju sama da očiste tepihe ili unajmljuju mašine za čišćenje tepiha. Kod tepiha sa dubokim resama postoji rizik od oštećenja ako se ne koristi najbolja mašina za čišćenje. Umesto toga, unajmite profesionalnu kompaniju za čišćenje tepiha, koja će se pobrinuti da tepih bude vrlo čist i neoštećen.

Kako biste saznali više o uslugama čišćenja tepiha, pozovite nas na broj 065 333 2 555.

065 333 2 555