Postoji niz različitih stilova tepiha, dezena i boja koje možete izabrati kako biste zadovoljili svaki lični stil dok se uklapaju u svaki mogući dekor. Evo nekih prednosti tepiha:

- Obložena površina tepiha apsorbuje zvuk i manje je bučna za hodanje od tvrdog poda.
- Kada se uzme u obzir pristupačnost, tepih je jedan od najekonomičnijih podnih proizvoda koji se postavljaju.
- Izolaciona svojstva tepiha pružaju dodatnu toplinu pod nogama tokom hladnih sezona.
- Tepih je neklizajuća površina koja je bezbedna pod nogama i pruža jastuk za sprečavanje lomljenja kada se delikatni predmeti slučajno ispuste.
- Većina sintetičkih tepiha tretira se statičkim tretmanima, otpornim na mrlje i prljavštinu, što ih čini lakim za čišćenje i održavanje.

Postoje osnovne vrste materijala za tepihe:

Najlon
Najlon je najtrajnije i najotpornije vlakno tepiha na raspolaganju, kada se tretira sa zaštitom od mrlja. To je vlakno izbora za domove sa kućnim ljubimcima i decom i za one koji se mnogo zabavljaju. Zbog svoje izdržljivosti, najlonski tepih je savršen za područja sa velikim prometom kao što su hodnici i stepenice.

Poliester
Poliester je poznat po svom luksuznom izgledu, osećaju i divnom izboru boja i stilova. Tepisi od poliestera imaju idealnu izdržljivost za domove sa normalnom količinom saobraćaja.

Vuna
Omiljen zbog svoje prirodne lepote, vuneni tepih ima prirodne kvalitete otpornosti na tlo, ali nije sam po sebi otporan na mrlje. Kao prirodno vlakno, vuna dugo izgleda dobro i organski je dobro konstruisana.

Između vrste vlakana, teksture, boje i neophodne podloge tepiha, mnogo toga treba uzeti u obzir prilikom odabira pravog tepiha za Vaš dom. Za više informacija o najboljim opcijama i pranju tepiha tu smo Vas – Tepih servis Andrić.

065 333 2 555